Ajankohtaista

VG-Shipping ostaa kaksi 4100 dwt:n rahtialusta

By 15.10.2018 maaliskuu 7th, 2019 No Comments

VG-Shipping Oy kasvattaa laivastoaan ostamalla kaksi rahtialusta. Hollannissa vuonna 1998 ja 1997 rakennetut 4100 DWT:n alukset ovat VG-Shippingin jo entuudestaan omistaman M/S Martta VG:n sisaraluksia. Alukset ovat 89,8 metriä pitkiä, 13,6 metriä leveitä, 1A-jääluokan matalakulutuksisia kuivalastialuksia, jotka ovat sopivia Pohjois-Euroopan ja Suomen tuonti- ja vientikuljetuksiin.

Aluksilla tulee ainakin toistaiseksi säilymään Kyproksen lippu.

Aava-VG-web-by-Moolen

 

Laivahankinnat toteuttavat osaltaan yhtiöryhmän strategiaa, jonka perustana ovat yhtiöryhmän itse omistama tonnisto täydennettynä pitkäaikaisilla aikarahtisopimuksilla. ”Tonniston laajentaminen entisestään on selkeä tavoitteemme. Haemme jatkuvasti uusia osto- ja aikarahtauskohteita”, kertoo Meriaura Oy:n rahtaustoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Beppe Rosin. ”Haluamme palvella asiakaskuntaamme niin pientonnistolla, 3000- ja 4000-tonnareilla, kuin myös uudella kokoluokallamme eli 8000 tonnin laivakoolla. Nyt hankitut alukset vahvistavat markkina-asemaamme pienessä kokoluokassa.”

Aluskauppojen jälkeen VG-Shipping omistaa 8 rahtialusta, joiden yhteenlaskettu lastikapasiteetti on 39000 dwt- tonnia. Aikarahdatut laivat mukaanluettuna Meriauran laivastossa on 20 alusta, joiden yhteenlaskettu lastikapasiteetti on 81000 dwt tonnia.

Ensimmäinen alus, uudelta nimeltään M/S Aava VG (ex. Nemuna), luovutettiin VG-Shippingille 12.10. Antwerpenissa. Purettuaan ensimmäisen lastinsa Kotkassa, laiva jatkaa telakkaan Tallinnaan. Sisaralus, M/S Lotta VG (ex. Visurgis) tullaan luovuttamaan uudelle omistajalleen tulevina viikkoina. Alusten nimet ovat peräisin VG-Shippingin osakaskunnan lähipiiristä. Aava VG:n kummi on VG –Shippingin varustamoliiketoiminnan johtajan ja osakkaan Ville Koskisen 11-vuotias Aava-tytär. Lotta VG puolestaan kunnioittaa yhtiön osakkaan ja pitkäaikaisen kapteenin, Tom Lindroosin tyttären muistoa.